Het toilet

Het toilet is een belangrijk item in uw badkamer. U maakt immers iedere dag gebruik van uw badkamer en het toilet is hier onderdeel van.

Wat voor toilet kiest u?

Er zijn drie varianten: Het hangende toilet, waarbij het waterreservoir achter een voorzetwand is weggewerkt. Het duoblok, een staande toiletpot waarbij pot en spoelreservoir één geheel vormen. De staande toiletpot met hangend reservoir en valpijp. Reservoirs kunnen op verschillende hoogte worden gehangen.

Kiest u voor een hangend model of voor een staand model? Ieder type heeft zijn voordelen. Zo maken hangende toiletten doorgaans minder lawaai en kunt u er zelf de hoogte van bepalen. Het schoonmaakgemak van een hangend toilet is overduidelijk; de vloer onder het toilet blijft vrij en is gemakkelijk bereikbaar voor dweil en spons. Een ander voordeel is dat het hangende toilet ruimtelijk werkt. De badkamer lijkt minder vol en er blijft meer bewegingsruimte over.

Maar tegenwoordig zien we dat toonaangevende designers vaak weer kiezen voor staande uitvoeringen en deze als een moderne, robuuste 'troon' vormgeven. Het staande toilet is dus aan een comeback bezig. Maar alleen als de badkamer voldoende groot is.

Waar kopen ?

Alle bouwmarkten verkopen tegenwoordig verschillende soorten toiletten. Let u wel op: bij een inbouwtoilet kan het ingebouwde spoelmechanisme verkalken of gewoon kapot gaan. Kiest u daarom voor een gerenomeerd merk dan weet u zeker dat er over een aantal jaren nog reserveonderdelen te koop zijn!