Badkamermeubels en opbergruimte

In de badkamer kies je best voor meubelen die aan de muur bevestigd worden. Hangende meubelen kennen verschillende voordelen in vergelijking met staande meubelen:

  • Je kan de vloer onder het meubelstuk gemakkelijk schoonmaken, wat vanuit hygiënisch oogpunt erg belangrijk is in een badkamer.
  • Een hangend badkamermeubel lijkt kleiner dan een staand badkamermeubel. Kies je stuk voor stuk voor hangende meubelen, dan lijkt je badkamer groter dan hij in werkelijkheid is.
  • De onderkant van hangende badkamermeubels wordt niet nat, wat bij staande meubels wel het geval is tijdens het poetsen. Vooral houtig plaatmateriaal is een materiaal dat niet zo goed tegen water kan.

Flexibele indeling bij badkamermeubelen
Er bestaat niet zoiets als een standaard badkamervoorraad. Hoeveelheden, volumes en afmetingen kunnen sterk verschillen naar gelang de bewoner. Daarom kies je best voor een badkamersysteem dat standaardelementen bevat voor een flexibele ingebruikname. Badkamermeubels met verstelbare planken zijn immers veelzijdiger qua gebruik.

Planken en vakken in de badkamer
Naast enkele badkamermeubelen wil je misschien nog extra opbergruimte creëren door gebruik te maken van planken en vakken. Bedenk wel dat alles wat niet achter gesloten deurtjes opgeboren wordt, stof aantrekt en vochtig kan worden.