Badkamertegels

 
Op het moment dat u wand- en vloertegels gaat kopen, kunt u keuze maken uit een enorm aanbod. Er zijn vele soorten tegels: glanzende of matte, grote en kleine formaten, ongeglazuurde of geglazuurde en vierkante of rechthoekige wandtegels. Verschil met vloertegels is sowieso dat wandtegels dunner zijn. U kunt overigens voor de wand wel vloertegels gebruiken, maar niet andersom.
 
Waar kopen?
 
In Nederland kunt u bij elke bouwmarkt tegels kopen. Veel bouwmarkten hebben een `showroom` met lades of bladen vol met verschillende tegels. Hier wordt ook vaak gecombineerd zodat u kunt zien hoe het eruit ziet. Het benodigde aantal tegels krijgt u van ons te horen. Nadat wij de badkamer hebben bekeken en het ontwerp hebben doorgesproken krijgt u van ons te horen hoeveel vierkante meter u dient aan te schaffen. Houd rekening met een mogelijke levertijd. U kunt hier het beste al naar informeren wanneer u uw keuze voor een bepaalde tegel heeft gemaakt.
 
Variëren met tegels
 
Uiteraard kunt u een wand voorzien van allemaal identieke tegels in een enkele kleur. Dit geeft een strakke en minimalistische uitstraling. Tegels zijn echter ook geschikt om mee te variëren.

Houdt u van een motief, dan kunt u alle kanten op met alle mogelijke vormen en kleuren. Alle combinaties mogen, als de tegels maar even dik zijn om een gladde wand te realiseren. Sommige mensen vinden een mozaïek motief erg mooi. Dit kunnen wij maken met allemaal kleine tegeltjes, maar u kunt ook kant-en-klare mozaïekmatjes kopen. Dat is veel minder arbeidintensief. Men kan tegels ook in verband plaatsen. Denk hierbij aan blokverband en visgraat verband. Ook kunt u kiezen voor spiegeltegels, glastegels en aluminium tegels. Deze kunt u combineren met gewone tegels om een speciale touch te geven aan uw wand.